Okcategoryrad

Vild sexs psykologi

Låt oss betona: vi tolererar varken oförskämdhet eller grymhet. Men sex är inte bara en form av kommunikation utan också i mått – en impuls, okontrollerbar passion, som ibland bara drar nytta av tryck och sensuell skärpa.

”Jag har alltid varit säker på att kärlek manifesterar sig genom omsorg och ömhet”, säger den 33-årige Marina. – Med min man var allt exakt så, vi älskade länge, men känslan av att jag var berövad något lämnade mig inte. Vi skilde oss av en annan anledning, men nu tror jag att jag saknade det. sex. Inte som sådan utan skarpt, kraftfullt sex utan bromsar … Vadim är allt annorlunda – vi älskar med otrolig passion. Som om vi hade svältit länge och nu gav de oss äntligen mat. Jag har aldrig känt så mycket en kvinna och aldrig känt så mycket styrka i mig själv. ”.

Passionerad, vild sex – vild sex – påminner oss om att önskan att få en annan frisättning hos en person började och ger oss möjlighet att uppleva ett ljust och akut nöje än det som uppstår som svar på mjuka, långvariga smekningar. ”Intima partner har visat oförskämdhet, primitivitet och tryck genom hela mänsklighetens historia”, säger sexolog Yevgeny Kashchenko. – Ett exempel är Kamasutra, där det finns typologier av repor, stötar och bett med mycket poetiska namn: ”halvmåne”, ”sönderrivet moln”, ”korall och juvel”. För att faktiskt förstå hur det ”trasiga molnet” är roligt måste du bli av med några stereotyper förknippade med sexualitet.

Övningar för två

För partners som har svårt att uttrycka sina hemliga önskningar och fantasier, rekommenderar den franska psykoterapeuten Brigitte Martel (Brigitte Martel) att prova rollspel.

”Var och en av dem ordnar en kväll under vilken han ber om att tillfredsställa sin forskning, utforska sin egen fantasivärld och öppna den för en annan. Sexuella rollspel, där parterna är överens om i förväg, gör att paret kan undvika frustration och ömsesidig förödelse. Genom att skapa ett utrymme för lek i sexuella relationer ger vi oss själva ett ocensurerat uttrycksmedel som gör att vi kan släppa vår hälsosamma aggressivitet. ”.

Verktyg för önskan

På tal om kärlek ägnar vi stor uppmärksamhet åt ömhet, andlig närhet och lämnar utan förtjänst det tryck och aggressivitet som inte är mindre viktigt i det intima livet. Till stor del för att vi uppfattar dessa ord som synonyma med grymhet och fientlighet, som en önskan att skada en annan. I själva verket är grym behandling alltid förknippad med fullständig hjälplöshet eller tvärtom med absolut allmakt när den andra uppfattas antingen som en fiende som måste förödmjukas, förstöras eller som ett objekt som kan användas efter behag. En positiv attityd gentemot en partner är som en lika. De låter dig känna din egen styrka, utan vilken lusten försvinner. Sådan aggressivitet upphör att vara ett vapen och blir ett instrument för lust och nöje…

Fritz Perls (Fritz Perls), grundaren av gestaltterapi, kallar aggressivitet en av de viktigaste egenskaperna för utvecklingen av en persons personlighet. Han använder näringsprocessen som en metafor: en person ”angriper” mat, biter mat, tuggar för att erhålla den substans och energi som krävs för tillväxt. Så är det i sex: hårdhet, tryck för att få sensuell njutning från en annan, nöje. Samtidigt är det viktigt att följa vissa par som antagits i relationer *.

Medge dina fantasier

En av hemligheterna för mogen sexualitet är skicklig aggressivitet. När vi ständigt håller tillbaka känner vi oss besvikna, missnöjda, oförmögna att inse något viktigt för oss själva. När aggressivitet är överdriven och obehindrad utvecklas den till våld. För att hitta den nödvändiga balansen måste både kvinnor och män acceptera sina fantasier. När allt kommer omkring genererar de den energi som matar sexuell lust..

Vid 36 år insåg Olga att hon bara njuter av en aktiv, dominerande man. ”På kontoret leder jag ett team på 15 personer, jag är chefen. I sängen är det viktigt för mig att bli dominerad över mig. Det är inte vanligt att säga det, men jag älskar mig själv som ett objekt, ett sexuellt objekt för min man. ”.

Enligt en studie av amerikanska psykologer Robert Crookes och Karla Baur (Robert Crookes, Karla Baur) drömmer 13% av männen och 3% av kvinnorna om att ”tvinga någon att ha sex”, och om ”tvingat sex” – 10% av männen och 19% av kvinnorna **. Men inte alla vågar berätta för sin älskade om vad de vill ha. ”Under den första passionperioden får älskare inte ha några samtal om sexuella fantasier”, säger Evgeny Kashchenko, ”men ett etablerat par måste lära sig med varandra, förvärva en sexuell kultur och skapa sin egen vokabulär för att uttrycka sina känslor och fantasier. Till exempel kan en kvinna göra det klart för sin partner att hans beteende upphetsar henne, ger henne nöje och därmed erbjuda honom aggressivitet i denna form. ”Många av oss är rädda för våra tankar och känslor”, instämmer Brigitte Martel. – De verkar omoraliska, skäms, och därför driver vi dem ur medvetandet. Men det är en stor skillnad mellan hemliga och explicita sexuella drömmar: när partner bestämmer sig för att dela sina fantasier med varandra, för denna uppriktighet som regel paret närmare, släpper känslor, låter dem visa ”rimlig aggressivitet”.

Delikat odjur?

”Tendensen att ersätta den aggressiva sidan av sexualitet genom att det i århundraden har varit synonymt med förnedring av kvinnor”, säger sexolog Natalya Stenyaeva. ”Du var tvungen att gå igenom en sexuell, feministisk revolution för att äntligen erkänna kvinnans rätt att ha kul.” ”Och om den ledande rollen i sex uteslutande tilldelades mannen, så tas den ofta av kvinnan,” instämmer Yevgeny Kashchenko.

Och hur är det med män? Sexologer säger: många känner sig som fångar av en kvinnas dubbla krav – det är viktigt för henne att partnern i vardagen är mild och förståelig och i sängen blir till en kraftfull man. ”Nej, detta är inte en dubbel börda”, är Brigitte Martel övertygad om. – Denna situation ger bara en man en chans att leva mer fullständigt och uttrycka sin sexualitet. Det verkar som om det idag är dags för män att prata om deras intima behov, inte lösa upp sig i kvinnors sexualitet, men inte rulla tillbaka till de gamla manliga stereotyperna. ”.

Frigör passionen

För att den impulsiva delen av vår sexualitet ska manifestera sig måste den ges en sådan möjlighet. I det ögonblick vi äntligen bestämmer oss för att släppa vår önskan, ger vi oss själva chansen att göra förhållandet till ett högre förhållande och nöje – mer akut. ”Att förverkliga vår sexualitet får vi nöje”, säger Natalya Stenyaeva. ”Djur berövas inte heller det, men sexualitet ger en person mer – möjligheten att uppleva en känsla med en annan med en annan person.” Därför kan ytterligare en anledning ses i manifestationerna av djurpassion. känns som människor.

* F. Perls ”Ego, hunger och aggression”. Sense, 2005.

** R. Crooks, K. Baur ”Sexualitet”. Prime-Euroznak, 2005..