Okcategoryrad

Varför blir vi kär i unga människor, men vi skäms för det

De flesta kvinnor föredrar partners lite yngre än sig själva, men i detta erkännande är sådana relationer ofta tveksamma på grund av rädslan för att någon missförstår dem. Vi räknar ut om sådan kärlek har en chans eller inte ens värt att börja.

Det faktum att män ofta väljer yngre damer är inte längre förvånande. Ja, ibland kränks det, men i stort sett är detta fenomen så frekvent att det efter ett tag blir ganska vanligt. Men när det gäller kvinnor är det inte klart hur man ska relatera till fenomenet att äldre damer finner sig unga favoriter. Antingen är detta ett infall eller respektlöshet för allmänt accepterade normer och grundvalar. Under en lång tid ansågs sådan frihet vara höjden av anständighet, och till och med nu bestämmer endast ett fåtal ett sådant äventyr och associerar sina liv med någon som är yngre.

Psykologer säger att detta är normalt – de väljer de som är lite yngre och därför mer uthålliga. Och det är förståeligt varför kvinnor gör det. Men varför behöver unga män ett sådant förhållande? Oavsett hur banalt det kanske låter, blir många representanter verkligen kär i äldre partners. Experter försäkrar att vi känner oss trygga bredvid en vuxen partner och därför kan en sådan relation vara ganska bekväm. Dessutom kan damerna i den här situationen helt styra utvecklingen av händelser och lämna när som helst om något plötsligt inte passar dem och inte klamra sig på känslorna och fruktar att han lämnar dig. Slutar inte! Eftersom han anser att en sådan kvinna är mer erfaren och dödlig, kapabel att ge vad samma kamrater kan ge..

Samtidigt varar sådana relationer vanligtvis inte länge (naturligtvis finns det ett undantag), men de kan vara emotionella och olika, vilket gör det möjligt för en kvinna att känna sig ung och kär. Även ett tag. Men samma psykologer rekommenderar att inte smickra dig själv och vara uppmärksam på att den unga utvalda efter ett tag kommer att leta efter sin nya kärlek och kanske bygga ett förhållande med någon som är yngre. Och du kommer bara att behöva komma ihåg denna livliga roman och se mot äldre män. Men vi upprepar att detta bara är experternas åsikt och det finns undantag i livet. Det räcker att komma ihåg stjärnparen, där partnern är mycket (eller inte särskilt) äldre, men älskarna känner sig samtidigt ganska glada och tar inte hänsyn till vad som sägs bakom ryggen. Om du insåg att du vill vara nära en ung man bör du faktiskt inte bry dig om vad andra tycker, så länge ni två är bekväma med varandra..

Tre tips som hjälper dig att fatta rätt beslut.

1. Om du förstår att detta är din person, lyssna bara på ditt hjärta, men gör inte långsiktiga planer. Bara njut av livet och uppskatta varje ögonblick av förhållandet..

2. Börja inte träffa en ung man bara av medlidande, säg, för att stödja honom i en svår situation eller för att öka hans självkänsla. Det får dig att känna dig skyldig, vilket, tro mig, inte är den mest nödvändiga känslan i ett förhållande. Det kan upphäva alla åtaganden och förstöra intrycket av romanen..

3. Döm aldrig de som valde en yngre partner. Tänk dig att du kanske också någon gång kommer att träffa ”din” person och att du absolut inte bryr dig om vilken ålder som anges i hans pass! När allt kommer omkring är det viktigaste hur han känner sig och hur bekväm du är med din valda.