Okcategoryrad

Rädsla för ett nytt förhållande: vad är du verkligen rädd för

Kommer du ihåg din första kärlek? Känslomässig koppling kopplad till sexlust?

21 december 2019

För många av oss är det både roligt och skämt att komma ihåg den här historien. Du är arton år gammal, livet har inte ens börjat, men du tror uppriktigt att den här unga mannen med mustasch är din sista chans. Om inte han nu, ingen annan någonsin.

Detta tillstånd kan upplevas säkert i tonåren eller till och med barndomen, men som vuxen hotar det med verkligt besvär. Detta är exakt fallet när det första datumet ännu inte har haft tid att ta med. Normala kandidater flyr från sådana datum, och en upptagen person med sin framtid söker ett nytt offer med ännu större rädsla för misslyckande. Tänker att han bara behöver ett seriöst förhållande.

Han vill faktiskt ha en garanti. Och garantier utfärdas endast för diskmaskinen och inte för förhållandet..

Maria Brazgovskaya

Vad är vi rädda för?

Rädsla för ett nytt förhållande är en något normal situation som alla kan möta. Du behöver inte ens ha en sorglig upplevelse och ett trasigt hjärta för detta. Denna ångest kan sys inuti: förhållandet verkar vara önskvärt, men de börjar på något sätt inte eller bryts innan det börjar på allvar.

I själva verket är vi inte rädda för nya relationer utan relationer i princip. Detta är en djupare fråga som handlar om relationsmodellen..

Var och en av oss har en komplex uppfattning om vilken typ av partner vi ska vara och hur vi ska bete oss i ett förhållande. Denna stereotypmatris införs i medvetandet även under uppväxtperioden och kallas ordet ”öde”. Och så visar det sig att en söt och utbildad tjej om och om igen blir kär i loafers och hooligans. Eller en blygsam ung man gör en hållning när en tik dyker upp i horisonten. Och då har de båda verkligen ett drama.

Programkrasch

Inledningsvis får vi alla en relationsmodell från våra föräldrar. Som barn representerar de för oss den absoluta auktoriteten i alla frågor: vad man ska äta till frukost, hur man ska relatera till presidenten, hur man älskar din partner. Många barn växer upp med tillförsikt att de i alla sju skriker på hushållsmedlemmar, harmerar och manipulerar tårar. Om detta händer hemma, kan det vara annorlunda? Familjerelationer är olika, men familjeprogrammet blir inte mindre med åren. Det går bara djupare. Vi verkar vilja ha ett lyckligt förhållande för oss själva, men av någon anledning dras vi till partners som inte kan ge dem. Men med dem kan vi enkelt upprepa föräldraupplevelsen. Må vi vara olyckliga, kanske inte älskade, det viktigaste är att allt går som planerat.

Sådana scenarier måste kunna fånga och tydligt förstå hur jag ser mitt beslut eller framtida förhållande. Fråga dig själv: om du ska ge vad som händer, vart jag vill åka?

Utöka dina gränser

Om du har en ful relationmodell är det naturligt att vara rädd för en ny romantik. Hur kan du vara lugn om du i förväg vet hur det hela kommer att sluta. Det är möjligt att ändra relationsmodellen, men det är inte lätt. Ett bra steg att börja är bara att titta på henne. Hur ser du din partner? Finns det några upprepade drag och beteenden? Vems beteende eller öde liknar detta?

Försök att utöka utbudet av alternativ. Är det lätt för dig att föreställa dig en affär med en affärsman, idrottsman, frukthandlare på marknaden? Är dina mäns korridor för smal? Ibland begränsar vi det till och med till ett vackert utseende, detta är inte alls en garanti för gemensam lycka..

Öppna ditt hjärta

Den andra punkten är ett öppet hjärta. När det är öppet går vi in ​​i ett nytt förhållande med hopp och respekt för den nya partnern: Jag undrar vad han är? Hur kommer vår romantik att se ut? Vi är inte rädda för att komma in i intimitet eftersom vi antar en bra attityd till oss själva. Och för att vi inte är oroliga för att den nya partnern ska bete sig som den gamla: vi har redan förändrats.

Tyvärr, efter avsked, stängs hjärtat ofta. Detta är normalt, det vill bli läkt av någon form av smärta: du kan inte skapa ett förhållande utan att investera i det, och tillsammans med förlusten av förhållandet verkar vi förlora en del av oss själva. Jag måste ta mig tillbaka.

Gamla sår

Att starta en ny relation med gamla traumor kan lätt förväxla rädsla för dig själv med rädsla för förhållandet..

I praktiken ser det ut så här. Flickan går igenom en olycklig romantik och riskerar inte att lita på män längre. Men livet fortsätter, så flickan går på datum. Det är sant att hon kommer med förtroende för att den här mannen bara tänker på hur man använder henne och bryter hennes hjärta. Faktum är att flickan inte är rädd för relationer, hon är bara inte redo för dem ännu..

Inget att vara rädd

I ett normalt tillstånd är en person inte rädd för relationer. Varken nytt eller gammalt. Han vet exakt vad han vill ha från livet och kommer inte att kvävas i relationer som inte passar honom. Det gick inte – det händer, jag ska försöka igen. Denna position ger dig inre frihet och möjlighet att verkligen njuta av relationer och romantiker. Detta betyder inte att allt är lätt för sådana människor och att de inte är rädda för att komma i närheten. Läskigt, alarmerande. Men det här är en sådan rädsla när jag ens undrar: vad väntar mig där?