Okcategoryrad

5 sätt att hålla romantik

Det första mötet glömmas aldrig bort. Samt förväntan på det första datumet, frost på huden, hjärtat på hälarna. Det är sant att över tid passerar stormen av känslor. Och så vill jag behålla romantiska känslor för alltid. Och vi kommer att göra det!

”Kära Romeo, hur trött är jag att samla dina strumpor i hörnen!” ”Julia, men du är inte upptagen med någonting, och jag är trött som en hund. Och hur är min middag – inte redo igen? ”

1. Imaginär kärlek

Ju närmare vi lär känna varandra, desto snabbare går romantiken. För att bevara ljusa känslor är det därför nödvändigt att träffas så sällan som möjligt: ​​en gång per år, en gång vart femte år. Och det bästa är inte att träffas alls, utan att hålla prinsens charm ideal i din själ. Ibland kan du mata detta värdefulla med scener från filmer och romaner. Du kan ha några känslor för din prins och föreställa dig vad du än vill – den ideala bilden hindrar oss inte i detta. Till skillnad från en riktig man täckt av hud och hår.

Men: Unga damer i medel- och äldre skolålder bor i detta läge. De blir gärna kär i artister eller bokhjältar. Tills en riktig man (åtminstone tillfälligt) blir en rival till den ideala drömprinsen. Men även om den här verkliga dykt upp i horisonten, kan den alltid besegras med hjälp av fantasi och ständigt jämföra den med den ideala utvalda. Ingen människa i världen tål en sådan tävling: snart samlar han in sina saker och försvinner igen bakom horisonten.

2. Kärlek är ett sätt

När vi pratar om kärlek tror vi redan på något i förväg. Och några färdiga framställningar hjälper oss inte. Närmare bestämt saktar de ner utvecklingen av relationer när något ”inte alls vad jag förväntade mig” händer..

Den kära och älskade fortsätter att ignorera dig tom – är det inte en anledning till glädje? Denna situation bevarar också hela spektret av romantiska känslor! Oönskad, ensidig, icke-ömsesidig kärlek kan lagras i årtionden, som en festlig tjänst. Hon liknar att älska en imaginär prins. Verklighetskontroll hotar inte förhållandet: vad är dina ord den älskade säger och slår fingret med en hammare; Snarkar han på natten? hur många gånger per årtionde ger han blommor? – dessa hemligheter kommer att dö med honom.

Men: Ett sådant förhållande är som en långvarig kronisk sjukdom som tvingar dig att ge upp många verkliga nöjen. Trofast ensidig kärlek är mycket dyr för ägaren.

Romantiska kärleksmyter

  • ”Det finns en Prince Charming gjord bara för mig.” – Ja, det finns, men bara i fantasin.
  • ”Om vi ​​hittar varandra i äktenskapet kommer ingen av oss att förändras längre.” – Båda människor förändras ständigt, det här är det som sparar förhållandet från tristess: du kan vara gift med samma person många gånger.
  • ”Och efter det kommer vi alltid att leva lyckligt.” – Nej, alla förhållanden är en serie glada stunder och problem.
  • ”Sann kärlek faller från himlen, den är starkare än oss.” – Denna attityd genererar djup passivitet. Nej, mycket beror på ett medvetet beslut.
  • ”Sann kärlek kommer för alltid att läka min ensamhet.” – Nej, många människor, till och med lyckligt lever i par, känner sig ensamma, och det här är normalt.
  • ”Om det finns sann kärlek kommer jag aldrig att tänka på fusk.” – Det är bättre att vara beredd på sådana önskningar: de kommer att tänka på även för de mest kärleksfulla makarna.
  • ”Min älskade är källan till min lycka.” – Nej, verklig lycka kommer inifrån. Bra relationer kan bara komplettera honom..
  • ”Om jag inte känner den heliga vördnaden när jag ser min älskade, så har kärleken gått.” – Nej, intensiteten i hennes romantiska komponent sjönk precis.
  • ”Om det finns sann kärlek, slås de två inte eller strider.” – Att ta reda på förhållandet är en oundviklig del av livet för alla par. Kan de inte ha en chans att börja förstå varandra.
  • ”Min älskade förstår vad jag behöver, utan ord.” – Det är väldigt få människor som kan läsa andras tankar. De allra flesta behöver höra dem från dig.

3. Tävla med hinder

Om dessa infantila metoder inte passar dig kan du alltid bevara din kärlek genom att hitta en oöverstiglig omständighet för två. Precis som i ”Romeo och Julia”! Förresten är det helt okänt om dessa romantiska hjältar skulle ha förenats under ett tak för att leva tillsammans lyckligt. ”Kära Romeo, hur trött är jag att samla dina strumpor i hörnen!” ”Julia, men du är inte upptagen med någonting, och jag är trött som en hund. Och hur är min middag – inte redo igen? ”

Men: Romantik är i ständig fara: tänk om du övervinner alla hinder? Vad händer om din uthållighet kommer att belönas med fullständig framgång? Vad blir då av kärlekens heliga spänning?

4. Kärlek i evig rörelse

Psykologer vet att den genomsnittliga halveringstiden för romantiska känslor hos två varelser som lever under samma tak är 90 dagar. Det vill säga, du kan förvänta dig att känslorna efter tre månader blir hälften så intensiva som de var i början. Och om ett år kommer de att bli helt dammiga. Tydligen gissade den outtröttliga ”vandraren” Don Juan om detta. Och under de senaste decennierna har detta beteende upphört att vara tillgängligt för hanen. Vissa människor lever så här och växlar mellan två stater: ”kärlek har kommit” och ”kärlek har gått”.

Men: få lyckas vara konsekventa under hela livet. För att leva utan stabilitet är för utmattande för vuxna.

5. Kärlek är triangulär

Du, som ett tåg från en matematisk lärobok, lagrar ständigt från punkt A till punkt B. I mening A har du en man, i förhållande till vilken ordet ”romantik” låter helt anständigt. Avsnitt B – älskaren och skönheten i ett romantiskt förhållande. Mannen ger livets stabilitet och komfort, och älskaren ger spänning och passion. Mannen ser sin fru ”i all hemlighet”, framför sin älskare, på hinder, fara och exotiska omgivningar, hon framstår som en jordisk romantisk varelse.

Men: Anta att en dag mannen blir trött på det, och han säger: ”Gå till din älskade.” Och nu verkar det som ett lyckligt ögonblick: tidigare hemliga älskare bildar ett stabilt par. Men romantiken blir snabbt sur från en sådan händelse. Detta bevisas förresten av statistik: efter att ha brutit med sin man på grund av otrohet, kvarstår en kvinna att leva med sin älskare bara i ett fall av tio, oftast hamnar hon hos någon annan..

Kärlek är borta? – Gå vidare

Att hålla romantik, vi öppnar ett förlustkonto. De är av två typer: antingen måste du minska intensiteten i kommunikationen och öva ytliga relationer; eller göm ditt huvud i sanden och gå in i fantasi. Eller kanske du ska ge upp konserver och byta till färska produkter? Kanske är det värt att bo med din nära och kära och se vad som händer nästa, bortom den 90-dagars romantiska tidsramen? Finns det en plats för kärlek? Vissa par har redan gjort liknande upptäckter. Kärlek är för komplicerad, och den romantiska komponenten är bara en liten del av den. Men det är han som förhärligas av sånger, filmer och romaner. Så många tror att annan kärlek helt enkelt inte finns. Och om du tror på det, kommer kärleken att ”passera” var tredje månad.

Det finns en alternativ åsikt: att kärlekens hetta är ungefär som ett framsteg. Annars hade vi aldrig vågat begå detta riskabla äventyr: att börja leva tillsammans. Och vad som händer härnäst kommer bara övning att visa.